Over ons

 

...sinds 1985...

Eind april 1985 opende Greta Plas hobbywinkel “Kiekeboe” de deuren in een smal pand met een winkelruimte van 40 m². De demonstratie kantklossen bij de opening kende zoveel succes dat er al snel een cursus kantlossen opgestart werd, daarna volgden al snel cursussen zoals schilderen op zijde, maken van kralenbomen, zelf juwelen en broches maken, …

5 jaar en 2 verhuizingen later was “Kiekeboe” uitgegroeid tot een winkel die niet meer uit Oudenaarde en omstreken weg te denken is. In samenwerking met Stad Oudenaarde werden ook kinderateliers georganiseerd op woensdagnamiddag. 

In de loop der jaren hebben ze veel knutseltechnieken de revue zien passeren.

Schilderen op zijde, kralenbomen, wenskaarten, pergamano, papierdiorama’s, rozen maken met lint, kartonnage, lampenkappen, beren maken, patchwork, kalligrafie.

Sieraden maken is een klassieker. De Swarovski sieraden (ringen) rage begon in 2000 en heeft gedurende vijf jaren de hobbymarkt gedomineerd.

Ruimtelijk borduren of handwerken in 3D zitten al heel lang in het cursusaanbod. Dit is een techniek waar nog altijd veel belangstelling voor is. Het levert dan ook bijzonder waardevolle textielkunst op. Met stip de langstlopende hobby bij kiekeboe.

In 2006 breidde “Kiekeboe” nog wat uit en startte zelf met een inlijstatelier, waardoor inlijstopdrachten sneller afgewerkt werden en waardoor een betere service kon geleverd worden.

In 2010 kwamen er donkere wolken opzetten. Het gebouw waar ze al 20 jaar werkten zou afgebroken worden. Ze moesten zoeken naar een nieuw pand.

In 2011 verhuisden ze naar een nieuwe kleinere winkel zonder leslokaal, geen probleem ze wilden het toch wat kalmer aan doen.

In de zomer van 2016 besloten ze om op zoek te gaan naar een nieuwe uitbater.

 

...32 jaar later...

 

Zo’n 32 jaar na de opening van “Kiekeboe” was het tijd voor een ommezwaai. De winkel verhuist in maart 2017 naar de Beverestraat 57 waar een nieuwe wind waait met de nieuwe eigenaars Viviane Geldhof en Leen Hubau. Viviane en Leen zijn net als Greta zeer creatieve geesten die zich in hun klanten kunnen inleven en inspelen op de wensen van de klant.

De inlijstatelier verhuist mee en de workshops werden hervat.
Ook voor kinderen gaan er in de vakanties terug kids-ateliers door en kan je uw verjaardagsfeestje vieren in onze atelier met een leuke knutselactiviteit, stukje taart en een pannenkoekenfestijn!

Het aanbod in de winkel is ook al terug een stuk uitgebreid allerhande hobby materiaal, kunstenaarsbenodigdheden, garen, handwerkbenodigdheden, speciale wenskaarten, ...
We proberen te streven naar een goede kwaliteit voor ieders budget.

 

Op onze website zie je slechts een greep uit ons assortiment deze wordt constant aangevuld.
Ben je van de buurt van Oudenaarde spring gerust eens binnen in onze winkel in de Beverestraat 57. Of ben je naar iets op zoek contacteer ons even, misschien kunnen we jou wel helpen.

 

Veel shopplezier!